Onlangs werd ik gevraagd mee te werken aan een artikel van Prolist: dé website met allerhande nuttige en wetenswaardige toplijsten op het gebied van wetenschap, lifestyle, entertainment en nog veel meer…

Natuurlijk mochten de beste tips voor beginnende tekstschrijvers daarin niet ontbreken! Mijn bijdrage als ervaren ‘schrijfexpert’:

“Het toverwoord voor tekstschrijvers? Voor mij, als freelance (SEO-)tekstschrijver en redacteur, is dat ‘inlevingsvermogen’.

Een goede tekstschrijver hoeft zeker geen neerlandicus of taalpurist te zijn. Natuurlijk zijn een goede beheersing van de Nederlandse taal en een uitstekende schrijfvaardigheid essentieel, maar neerlandici zetten niet per se duidelijke, pakkende teksten neer.

Mijn tips? Stel je op als leek, be blond. Lees tussen de regels door. Verdiep je in het bedrijf: wat wil je vertellen? Verplaats je in de doelgroep: wat wil ik graag weten?

Als je die elementen op een natuurlijke, treffende wijze neer weet te zetten… op een manier die aansluit bij de uitstraling van de organisatie, het niveau én de belevingswereld van de doelgroep, dan kunnen je teksten niet meer stuk!”

Wil je ook starten als (SEO-)tekstschrijver? Weet je niet waar je moet beginnen? Of op moet letten? Lees snel het volledige artikel boordevol tips van andere tekstexperts!

Check ook eens de rest van de site. Voor de beste bbq, mooiste steden, slimme lifehacks & more…!